A pálya

Területe aszfalt és beton, 165 méter hosszan műgyanta burkolattal (csúszós burkolattal) ellátott.

A zárt pályán lévő csúszós felületen a megengedett belépő tempók vészfékezésnél jármű-kategóriánként:

  •  személygépkocsi   max. 90 km/h,
  •  kisbuszok, kisárúszállítók 80 Km/h,
  •  teherautó és autóbusz  50km/h

A Képzési Központ által használt teljes területen belül, a tapadási feltételek megfelelnek a száraz, vizes, havas vagy jeges úton haladás feltételeinek.

A nagy egybefüggő területek lehetővé teszik a változó nyomvonalon autózás lehetőségét, tehát több különböző ívű kanyar, és egyenes összekötésével kialakítható olyan kezelhetőségi pálya is, amelynek hossza több kilométer, és akár autópályán használt sebességgel is végezhetők manőverek. Ezeket a nagysebességű tréningeknél használjuk, és visszatérő vendégeink számára ajánljuk.

A pályatest úgy épült, hogy elbírja a kiemelten magas tengelyterhelésű járműveket is, illetve a nagy fordulókörrel rendelkező járművek fogadására is alkalmas. A terület megfelelő továbbá prototípusok teszteléséhez, igazságügyi mérések, baleseti rekonstrukciók, egyéb hatástanulmányok, kutatással fejlesztéssel összefüggő méréssorozatok, tesztelések elvégzéséhez.

Egy komoly tereppálya is található a pálya mellett, ahol zajlik az off-road képzés.

A pályához tartozik egy audiovizuális eszközökkel felszerelt oktatóépület, mely 8-24 fő fogadására van berendezve. Az oktatóépület melletti füves területeken catering- és rendezvénysátrak felállítása lehetséges.

A parkolóban 60 járművet tudunk szilárd burkolaton parkoltatni, a központi épülettől 150 méterre. A légi járművel érkezők részére is tudunk biztonságos géptárolót biztosítani.

A pálya területén folytatott tevékenység veszélyes üzemnek számít, mint maga a közúti közlekedés is, ezért az ide érkezőknek kötelessége betartani minden biztonsági előírást.

Járművet csak az vezethet a pályán, aki a Pályahasználat feltételei című dokumentumot elolvasta, és az abban foglaltak elfogadását aláírásával igazolta.